مالیات عملکرد 1399
فصل دوم ایین نامه اجرایی ماده ۹۵ – جدول گروه بندی مودیان صاحبان مشاغل در سال ۱۳۹۹:
صاحبان مشاغل براسال شاخصها و معیار هایی از قبیل نوع یا حجم فعالیت به شرح ذیل گروه بندی می شوند:
الف) حجم فعالیت:
گروه | شرح |
گروه اول | مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (قبل از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی (مجموع اصلی و متمم) عملکرد سال ۱۳۹۱ و به بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هر کدام بیشتر از مبلغ سی میلیارد و بیشتر باشد. |
گروه دوم | مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (قبل از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی (مجموع اصلی و متمم) عملکرد سال ۱۳۹۱ و به بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد. هر کدام بیشتر از مبلغ ده میلیارد و تا سی میلیارد ریال باشد. |
گروه سوم | مودیانی که در گروه های اول و دوم قرار نمیگیرند، جز گروه سوم محسوب می شوند. |
ب) نوع فعالیت:
اشخاص ذیل فارغ از حجم فعالیت موضوع بند الف از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آیین نامه جزء مودیان گروه اول محسوب می شوند:
۱- دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان).
۲- صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای جواز تأسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذی ربط.
۳- صاحبان هتلهای سه ستاره و بالاتر
۴- صاحبان بیمارستان ها، زایشگاهها، کلینیک های تخصصی
۵- صاحبان مشاغل صرافی
۶- فروشگاههای زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذی ربط
نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی مشاغل در گروه های سه گانه در سال ۱۳۹۹ :
گروه اول | گروه دوم | گروه سوم |
۱- اطلاعات هویتی: ۱-۱- اطلاعات هویتی و مکانی. ۲-۱-مجوزهای فعالیت اقتصادی. ۲- درآمد مشمول مالیات، بخشودگی های مالیاتی، معافیت های قانونی و مالیات متعلقه. ۳- موجودی مواد و کالا در اول و پایان دوره. ۴- واردات و صادرات کالاها و خدمات. ۵- صورت حساب سود و زیان. ۶- ترازنامه. ۷- اطلاعات شرکاء. ۸- اطلاعات حسابهای بانکی مربوط به فعالیت شغلی. | ۱- اطلاعات هویتی: ۱-۱- اطلاعات هویتی و مکانی. ۲-۱- مجوزهای فعالیت اقتصادی. ۲- درآمد مشمول مالیات، بخشودگی های مالیاتی، معافیتهای قانونی و مالیات متعلقه. ۳- موجودی مواد و کالا در اول و پایان دوره. ۴- صورت درآمد و هزینه (اطلاعات خرید و فروش کالا و خدمات و هزینه های مربوط). ۵- اطلاعات اموال و داراییها مربوط به فعالیت شغلی. ۶- اطلاعات شرکاء. ۷- اطلاعات حسابهای بانکی مربوط به فعالیت شغلی. | ۱- اطلاعات هویتی: ۱-۱-اطلاعات هویتی و مکانی. ۲-۱- مجوزهای فعالیت اقتصادی. ۲- درآمد مشمول مالیات ،بخشودگی های مالیاتی ،معافیتهای قانونی و مالیات متعلقه. ۱-۲- خلاصه درآمد و هزینه (اطلاعات خرید و فروش کالا و خدمات و هزینه های مربوط). ۲-۲- اطلاعات شرکاء. ۳-۲- اطلاعات حسابهای بانکی مربوط به فعالیت شغلی.
|
موزش ارسال اظهارنامه مالیاتی مشاغل با درخواست تبصره 100 ق.م.م
همانطور که می دانید در قانون جدید مالیات های مستقیم به ماده 100 ق.م.م تبصره ای اضافه شد که در آن سازمان امور مالیاتی می تواند مشاغلی که درآمد و فروش سالانه آنها کمتر از 30 برابر معافیت ماده 84 ق.م.م باشد از ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند.(البته عدد 30 طی قانون بودجه 1398 ابلاغ شد وگرنه در متن قانون 10 برابر است)
در همین راستا امسال(1399) سازمان امور مالیاتی بخشنامه ای صادر کرد.که مشاغلی که مجموع درآمد و فروش آنها در سال 1398 کمتر از 9,900,000,000 ریال(30 برابر معافیت ماده 84 ق.م.م) باشد، مالیات عملکرد 1397 آنها طبق محدوده تعیین شده نسبت به مالیات قطعی شده سال 1397 افزایش می یابد و بنابراین با ارائه اظهارنامه موضوع تبصره ماده 100 ، مالیات عملکرد 1397 آنها قطعی خواهد شد.
مالیات صاحبان مشاغل بر مبنای مالیات قطعی عملکرد سال 1397 به شرح زیر به صورت مقطوع تعیین می گردد:
1-2- صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی تا 25.000.000 ریال، بدون افزایش نسبت به عملکرد سال 1397
2-2- صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی از 25.000.001 ریال تا 50.000.000 ریال ، با 4% (چهاردرصد) افزایش نسبت به عملکرد سال 1397
3-2- صاحبان مشاغل با میزان مالیات قطعی از 50.000.001 ریال تا 100.000.000 ریال ، با 8% (هشت درصد) افزایش نسبت به عملکرد سال 1397
4-2- صاحبان مشاغل مالیاتی با میزان مالیات قطعی بیشتر از 100.000.000 ریال با 12% ( دوازده درصد) افزایش نسبت به عملکرد سال 1397
نکته بسیار مهم: تنها مودیان گروه دوم و سوم می توانند از تبصره ماده 100 ق.م.م استفاده کنند.
در این مطلب نحوه ارسال اظهارنامه این دسته از مشاغل را به صورت تصویری آموزش می دهیم.
ابتدا بعد از دانلود نرم افزار اظهارنامه و نصب آن، برروی گزینه اظهارنامه جدید کلیک کنید و در صفحه ظاهر شده اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید. مانند تصویر زیر:(دقت کنید برای نمایش بزرگتر تصاویر برروی آنها کلیک کنید)
سپس بعد از کلیک برروی دکمه تایید اگر مالیات عملکرد 1397 شما قطعی شده باشد وارد صفحه ای مانند صفحه زیر می شوید:
در این صفحه همانطور که مشاهده می کنید مالیات قطعی عملکرد 1398 به صورت خودکار محاسبه شده و در کادر مربوطه نمایش داده می شود.
توجه: اگر کلاسه پرونده خالی است برروی دکمه ذره بین مانند تصویر فوق کلیک کرده تا تمام واحدهای مالیاتی و پرونده های مربوط به مودی نمایش داده شود سپس از کادر مربوط پرونده مورد نظر را انتخاب کنید.
اکنون این صفحه را بسته و بعد از بستن صفحه لیست اظهارنامه ها نمایش داده می شود. کافیست اظهارنماه مورد نظر را انتخاب و برروی دکمه ارسال اطلاعات کلیک کرده تا اظهارنامه شما ارسال شود.
اگر قبلا اظهارنامه ارسال کرده باشم چگونه می توانم از تبصره ماده 100 ق.م.م استفاده کنم؟
به راحتی می توانید مجددا گزینه اظهارنامه جدید را کلیک کنید و این بار گزینه اظهارنامه اصلاحی(جایگزین) را انتخاب کنید و کافیست بعد از انتخاب گزینه فوق الذکر تمام مراحل بالا که در آموزش گفته شده، انجام دهید تا اظهارنامه شما مطابق با تبصره ماده 100 ارسال شود.
توجه مهم در رابطه با هزینه های مودی
با توجه به مفاد تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم و با توجه به مفهوم پذیرش تبصره ماده 100 از سوی مودیان باید توجه کنید که اعمال هزینه هایحقوق و دستمزد ، هزینه های درمانی موضوع ماده 137 ق.م.م و سایر هزینه ها منتفی است. به عبارت دیگر چنانچه مودی بخواهد از تبصره ماده 100 ق.م.م استفاده کند هزینه های فوق الذکر قابل کسر از درآمد مشمول و به عبارت دیگر قابل کسر از مالیات وی نیست چراکه مودی قبول کرده نسبت به مالیات قطعی سال 1396، پرداخت و مالیات وی قطعی می گردد.