مدیران عامل بیمه ایران در گذر زمان
دکتر علی اکبر داور
متولد : 1264 تهران
متوفی: ۱۳۱5/11/20
بنیانگذارو موسس بیمه ایران
علیاکبر داور متولد 1264 تهران و در 20 بهمن ماه 1315 به دلیل برخورد و توهین و ترس از برخورد پهلوی اول خودکشی کرد از رجال اواخر قاجار و دورهٔ رضاشاه بود که با بنیانگذاری دادگستری نوین ایران نامور شد و نقش مهمی در توسعه اقتصادی ایران بازی کرد.
ایجاد نظام قضائی و تشکیلات دادگستری نوین در ایران، تأسیس ادارهٔ ثبت احوال، تدوین قانون ثبت اسناد، قانون ثبت املاک، قانون ازدواج و طلاق و تأسیس بیمه ایران از مهمترین دستاوردهای او بود.
خانواده علیاکبر داور اصالتاً از چهاردانگهٔ ساری بودند.پدرش کربلائی علی خان اردلان معروف به کلبعلی خان متولد روستای کنیم در کیاسر و بخش چهاردانگه شهرستان ساری و خزانهدار دربار قاجار بود.
علیاکبر پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه و مدرسه علوم سیاسی به خدمت عدلیه قدیم درآمد و مشاغل گوناگونی را بر گُرده گرفت. در ۲۵ سالگی، دادستان تهران (مدعیالعموم بدایت طهران) شد و به میرزا علیاکبر خان مدعیالعموم شهرت یافت. در پی آن برای ادامه تحصیلات به سوئیس رفت و تا دریافت درجه دکترای حقوق تحصیل کرد.
داستان سفر داور به سویس بدین گونهاست که هنگامی که یکی از بازرگانان بزرگ تبریز بنام حاج ابراهیم پناهی فرزندان خود را برای تحصیل به اروپا میفرستاد، داور را به عنوان سرپرست آنها برگزید. در این همراهی داور درس خواند و خود را به مرحله دکترای حقوق رسانید.
داور پس از بازگشت به ایران با انتشار روزنامه مرد آزاد و انتخاب به نمایندگی مجلس از بازیگران مهم سیاست شد. او نخستین بار در اواسط دوره چهارم مجلس شورای ملی و به عنوان نماینده ورامین بر کرسی قانونگذاری نشست.
تاسیس بیمه ایران
در اولین روزی که شرکت سهامی بیمه ایران شروع به کار کرد آقای داور وزیر مالیه وقت که در حقیقت تأسیس شرکت سهامی بیمه ایران تا اندازه زیادی مرهون علاقه و پشتکار اوست؛ خطاب به کارمندان بسیار معدود شرکت چنین گفت:
من به شرکت بیمه جدید التاسیس به اندازه بانک ملی ایران علاقمندم و اهمیت این شرکت برای کشور به اندازه بانک ملی است. سعی کنید تشکیلات منظم و درستی داشته باشید و حتی از اول به تأسیس شعب در خارج کشور مثل بغداد و کراچی و بمبئی اقدام نمائید و کارمندان تحصیل کرده داشته باشید و آنها را برای فعالیت حاضر نمائید. البته اسم این شرکت به زودی در تمام دنیا معروف خواهد شد.
بعد از این نطق کوتاه، آقای داور تقاضا کرد که برای اولین بار منزل خود او به وسیلهٔ شرکت سهامی بیمه ایران بیمه شود و بدین ترتیب اولین بیمه نامه آتشسوزی در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۳۱۴ به نام آقای داور صادر شد. تاریخ مزبور در تاریخ اقتصادی کشور اهمیت خاصی دارد.
بیمه ایران در آغاز تاسیس دارای ساختمان ملکی نبود ، زیرا املاک تملیکی به عنوان بخشی از سرمایه ظاهرا هیچ کدان قابلیت استفاده به عنوان دفتر کار شرکت را نداشتند لذا مسئولان شرکت دو اطاق در زیر زمین ساختمانی واقع در خیابان لاله زار متعلق به شخصی به نام حاج مهدی سلامت را برای دفتر کار شرکت اجارکردند . قسمت اصلی ساختمان در اختیار بانک کشاورزی بود و بر اساس نوشته های عبدالصمد شمس این ساختمان چند سال بعد تخریب و به سینمایی به نام سینما خورشید تبدیل گردید.
عبدالحمید شمس سرپرست اداره خسارت در سال ۱۳۳۲ در قسمتی از خاطرات خود با عنوان شرکت بیمه ایران چگونه بهوجود آمد، نوشتهاست:
… درابتدای کار، شرکت محل معینی نداشت. درخیابان لاله زار محل فعلی سینما خورشید در قسمت زیر زمین آن، دو اتاق تاریک و مرطوب تحویل ما گردید که در آنجا مشغول کار شویم. خوب به خاطر دارم که در آن روزگار (اول دی ماه ۱۳۱۴) فقط آقای سرکیاس (عضو هیئت مدیره وقت) و دو نفر خانم ماشین نویس و نگارنده شروع به کار کردیم. در آن زمان برای تأمین سرمایه اولیه شرکت و تبدیل مقداری کاغذ به پول که برای شرکت نهایت ضرورت را داشت کوشش میکردیم. صبح اول وقت کیف من از طلبهای تثبیت غله پر میشد و برای وصول آن عازم میشدم و در مراجعت چکی همراه داشتم. آقای مدیرعامل تشکر و تشویق میکردند و خانمهای همکار چای و شیرینی تعارف میکردند و همین تشویقها خستگی هارا به نشاط مبدل میکرد و باز بعدازظهر مجدداً برای وصول طلبها میرفتم.
از جمله سرمایه ابتدایی شرکت سهامی بیمه ایران اراضی باغ فردوس بودهاست که به این شرکت واگذار شده بود تا از فروش اقساطی آن سرمایه اولیه تأمین شود و مورد دیگر طلبهای سازمان غله به دولت بودهاست که به طریق فوق دریافت میشد و در مجموع ۳۴٫۲۹۸ میلیارد ریال سرمایه اولیه شرکت تأمین شد.
دکتر الکساندر آقایان
اولین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۱۴/۰۶/۱۳
تا تاریخ: ۱۳۱۶/۰۹/۱۹
باید او را یکی از بنیانگذاران بیمه ایران دانست
دکتر آقایان متولد 1265 از ارامنه قزوین بود وی دکترای حقوق را از سوئیس گرفت و پس از مراجعت به ایران به امر وکالت دادگستری مشغول شد. او که وکالت اکثر نمایندگی های بیمه خارجی در ایران را عهده دار بود، در خاطراتش ( منتشر شده در نشریه مخصوص بیستمین سال فعالیت شرکت سهامی بیمه ایران ) نوشته ابتدا خود درصدد تاسیس شرکت سهامی بیمه بر می آید که به دلیل عدم امکان تهیه سرمایه قادر به انجام آن نمی گردد. سپس به بانک ملی مراجعه می کند ولی نتیجه ای نمی گیرد تا درنهایت پس از انتصاب علی اکبر داور ( که با نامبرده دوست بوده ) به سمت وزارت دارائی ، موضوع تاسیس یک شرکت بیمه با سرمایه دولت را با وزیر دارائی مطرح می کند که سرانجام ، با تصمیم و اقدام وزارت دارائی ، شرکت سهامی بیمه ایران تاسیس می گردد و دکتر آقایان به عنوان عضو هیئت مدیره منصوب می شود و به مدت دو سال به عنوان مدیر شرکت به فعالیت می پردازد . عضویت دکتر آقایان در هیئت مدیره بیمه ایران تا دی ماه سال 1318 طول می کشد و در این سال ، وی استعفامی دهد .با توجه به فعالیتی که دکتر آقایان درزمینه تاسیس بیمه ایران و در نهایت تشکیل شرکت و مراجعه به اروپا و تهیه پوشش اتکائی و سپس اداره امور شرکت در دوساله اول فعالیت آن ، داشته است ، بایستی او را یکی از بنیانگذاران شرکت سهامی بیمه ایران دانست.
اعضای اولین هیئت مدیره شرکت ، منتخب در اولین جلسه عمومی مورخ 13/6/1314 عبارت بودند از :
- ابوالقاسم فروهر ( که در آن زمان معاون وزیر دارائی بوده ) عضو اصلی
- دکتر اوسیب فریدلیپ صلح دوست ( از مقامات وزارت دارائی ) عضو اصلی
- دکتر آلکساندر آقایان ( وکیل دادگستری ) عضو اصلی
- محمد سروری ( از مقامات وزارت دارائی ) عضو علی البدل
- عباسعلی گلشائیان ( از مقامات وزارت دارائی ) عضو علی البدل
دو نفر اخیر هیچگاه درترکیب هیئت مدیره به عنوان عضو اصلی قرار نگرفتند و بدین ترتیب رسماً به عنوان عضو هیئت بیمه ایران شناخته نشدند.
دکتر حسن ( مشرف ) نفیسی
دومین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۱۶/۱۰/۱۵
تا تاریخ: ۱۳۲۱/۰۴/۰۸
احداث مهمانسرای عباسی اصفهان توسط این مدیر صورت گرفت
دکتر حسن مشرف نفیسی متولد 1275 تهران و فرزند علی اکبر نفیسی ناظم الاطباء بوده وی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه علمیه تهران به اتمام رسانید.
وی دارای دکترای حقوق از دانشگاه پاریس و مدارک دیگر دانشگاهی در امورمالی بوده است. وی پس از طی مراحل خدمت در وزارت دارائی ،( مامور تجدید تشکیلات اقتصاد وزارت دارایی پس از الغای اختیارات دکتر میلسپو ) شهرداری ، دادگستری تهران و وکالت دادگستری و در سال 1316 به عنوان رئیس هیئت مدیره بیمه ایران انتخاب می شود و تا تاریخ 1321/4/8 دراین سمت خدمت می کند. سپس به سمت های وزیر دارائی ، کار واقتصاد منصوب می شود و مدتی نیز نماینده ایران درصندوق و بانک بین المللی میشود . آقای دکتر نفیسی برای مرتبه دوم نیز در اواخر سال 1335 به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران انتخاب می شود.
مرحوم مشرف نفیسی در طول دو دوره فعالیت و حضور خود در بیمه ایران ، خدمات شایانی به بیمه ایران می کند.خرید بخش مهمی از املاک متعلق به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و تدوین آئین نامه کامل و جامع استخدامی شرکت مربوط به دوره های فعالیت وی در بیمه ایران بوده است. همچنین تصمیم به احداث مهمانسرای عباسی ( مهمانسرای شاه عباس سابق ) و اجاره سرای فتحیه ( کاروانسرای مادر شاه ) و خرید بخشی از املاک واقع در محدوده آن برای احداث مهمانسرا و شروع اقدامات ساختمانی نیز از جله اقدامات شایان توجه وی بوده است.
همچنین برای اولین بار بیمه ایران حوادث کار را در بنگاه انحصار دخانیات بر عهده گرفت و نخستین قدم در راه شروع بیمه های اجتماعی برداشته شد.
شروع بکار بیمه دزدی ، بیمه سوحت وسوز معاملات اعتباری و تجارتی ، بیمه بازنشستگی کارکنان ادارات ، پیشقدمی در تاسیس شرکت سهامی باربری بین المللی ایران ، بیمه شخص ثالث ، پایان دادن به کار مستشاران خارجی برای اداره شرکت و گشایش نخستین شعب شرکت در مشهد ، اهواز ، اصفهان ، تبریز ، رشت و شیراز نیز از اقدامات ایشان می باشد.
آقای فتح الله فرود
سومین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۲۱/۰۴/۰۸
تا تاریخ: ۱۳۲۲/۰۶/۰۸
مدیرعاملی که بعدها وکیل مجلس شد
وی تا سال 1311 با درجه افسر ی در ارتش مشغول بوده است ولی پس از پایان دوره دانشکده حقوق و کسب پروانه وکالت از ارتش استعفا داده و به کار وکالت دعاوی پرداخت ، در فاصله سالهای 1311 تا 1314 وکیل رسمی پایه یک دادگستری بود. در سال 1314 به مدیریت شرکت سهامی تثبیت نرخ غله و در سال 1316 به تصدی امور انحصار اتومبیل منصوب گردید. در سال 1321 ایشان در شرکت سهامی بیمه ایران باسمت عضویت هیئت مدیره و مسئول اجرائی شرکت انجام وظیفه نمود. وی سپس به ریاست انجمن شهر انتخاب و دو دوره از سوی ساوه و تهران به وکالت مجلس شورای ملی رسید.
آقای سلطان حسین رخشانی
چهارمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۲۲/۰۶/۱۰
تا تاریخ: ۱۳۲۵/۰۸/۱۲
مدیر دوران اشغال ایران توسط متفقین
مدیر دوران تعمیم بیمه فرهنگیان و کارکنان دولت
مدیر دوران شکل گیری تامین اجتماعی از بطن بیمه ایران
درسال 1322 آقایان سلطان حسین رخشانی ( میرزا رخشانی ) و دکتر احمد محسنی به جای آقایان نوری اسفندیاری و فتح اله فرود به عضویت هیئت مدیره انتخاب می شوند. آقای رخشانی قبل از ماموریتش دربیمه ایران ، مدیر کل وزارت دارائی بود. او علاوه بر عضویت در هیئت مدیره ، ریاست آن را نیز به عهده داشت.
در آن هنگام کشور از سوی متفقین اشغال شده بود و شرایط اقتصادی نامطلوبی حاکم گردید. وی که تا آن زمان حتی مفاهیم بیمه آشنایی نداشت بامطالعه و تحقیق بر امور جاری شرکت مسلط میگردد.
در سال 1323 حریقی در طبقه فوقانی مستغلات شرکت در سبزه میدان صورت می گیرد که موجب می شود عملیات ساختمانی مجدد در آن به انجام برسد.
در زمان تصدی ایشان رایزنی ها و مذاکرات مهمی با وزارتخانه ها وسازمانهای دیگر( وزارت کار برای بیمه حوادث کارگران و با وزارت دارایی برای بیمه کارگران و جریانات گمرک ) صورت میگیرد که برای آینده سازمان حیاتی بوده و در بهبود شرایط موجود نقش موثری داشته است . از مجوعه فعالیت های ایشان چنین بر می آید که وی به ارتباطات برون سازمانی اهمیت قائل بوده است .
درسال 1328 برای نخستین بار فرهنگیان کشور تحت پوشش بیمه درمانی قرارگرفتند و در سالهای بعد این بیمه به کلیه کارکنان دولت تعمیم یافت و همچنین در همین سال بیمه حوادث کارگران ا ز بیمه ایران منتزع و سازمان تامین اجتماعی امروز از بطن بیمه ایران بوجود آمد.
در همین سال مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به حساب های سال 1327 با تأخیر در تاریخ 1328/12/16 برگزار گردید و قبل از آن به موجب مصوبه مورخ بهمن ماه 28 مجمع عمومی فوق العاده، اعضای جدید هیئت مدیره تعیین گردیدند، سلطان حسین رخشانی ابتدا به عنوان عضو هیئت مدیره منصوب شد و سپس در مرداد ماه 1329 برای دومین بار به سمت ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران انتخاب گردید.
ایشان چهارمین و هشتمین مسئول اجرائی شرکت سهامی بیمه ایران بود
آقای لقمان نفیسی
پنجمین مدیر اجرایی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۲۵/۰۸/۱۳
تا تاریخ: ۱۳۲۷/۰۵/۱۱
در زمان ایشان تصویب نامه های صادرات و واردات صادر شده
بیمه کارگران نیز در همان زمان شروع بکار نموده است
لقمان نفیسی درسال 1277 در کرمان متولد شده ودارای تحصیلات قدیم وجدید درصرف ونحو عربی بوده و به زبانهای فرانسه و انگلیسی نیز آشنایی کامل داشته است.
در سال 1325 ، برای اولین بار ، به موجب حکم وزیر دارائی وقت اقای لقمان نفیسی به عنوان عضو هیئت مدیره ، سمت مدیرعامل شرکت را نیز عهده دار شد.ریاست هیئت مدیره در آن زمان به عهده آقای رخشانی بود.
آقای نفیسی از اعضای وزارت دارائی بود و در آن وزارتخانه مسئولیت های رئیس اداره وصول ، رئیس اداره مالیات های مستقیم ، مدیر کل غله و … را به عهده داشت. او پس از پایان ماموریتش در بیمه ایران ، سمت هایی از قبیل مدیر عامل بانک کشاورزی ، مدیرعامل شرکت معاملات خارجی را عهده دار شد و دردوره هیجدهم مجلس شورای ملی سابق نیز به عنوان نماینده مردم کرمان به مجلس راه یافت.
در زمان تصدی ایشان تصویب نامه های صادرات و واردات صادر شده است و همچنین بیمه کارگران نیز در همان زمان شروع بکار نموده است.
دکتر سید فخرالدین شادمان
ششمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۲۵/۰۸/۱۳
تا تاریخ: ۱۳۲۷/۰۵/۱۱
مدیری با دو درجه دکتری
دکتر شادمان دارای درجه دکترا در رشته های علوم سیاسی و فلسفه از انگلستان و همچنین درجه دکترا در رشته اقتصاد از دانشگاه پاریس بود که قبل از ماموریتش در بیمه ایران ، مدتی در مدارس تهران و لندن و دانشگاه تهران به تدریس مشغول بود و مدتی نیز دردادگستری تهران به قضاوت اشتغال داشت. او پس از پایان ماموریتش در بیمه ایران ، به وزارت اقتصاد و کشاورزی ، ریاست شورای عالی سازمان برنامه ، وزارت اقتصاد ، وزارت دادگستری ، ریاست کمیسیون های فنی سازمان ملل متحد و صندوق مشترک کمک رسانی منصوب گردید.
امیر سهام الدین غفاری ملقب به (ذکاء الدوله )
هفتمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ: ۱۳۲۷/۰۵/۱۸
تا تاریخ: 1328/12/16
مدیر مسلط به سه زبان خارجی
امیرسهام الدین غفاری ( ذکاء الدوله ) فرزند نظام الدین مهندس الممالک بوده و در سال 1265 در تهران متولد شده است و پس از پایان تحصیلات در ایران عازم آلمان شده و در رشته علو م سیاسی و اقتصادی دکترا دریافت نموده وی به زبانهای آلمانی ، فرانسه وانگلیسی آشنا بوده است.
در سال 1327 به موجب مصوبه مورخ 1327/5/18 مجمع عمومی سالیانه ، آقای امیر سهام الدین غفاری به جای دکتر شادمان به سمت رئیس هیئت مدیره منصوب شد. او مدتی نیز به عنوان نماینده ایران در مجمع ملل خدمت کرده بود. ماموریت امیر سهام الدین غفاری در بیمه ایران یک سال و نیم طول کشید. وی در سال 1330 در 65 سالگی بدورود حیات گفت.
آقای سلطان حسین رخشانی
هشتمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ :1322/06/10
تا تاریخ : 1325/08/12
درسال 1322 آقایان سلطان حسین رخشانی ( میرزا رخشانی ) و دکتر احمد محسنی به جای آقایان نوری اسفندیاری و فتح اله فرود به عضویت هیئت مدیره انتخاب می شوند. آقای رخشانی قبل از ماموریتش دربیمه ایران ، مدیر کل وزارت دارائی بود. او علاوه بر عضویت در هیئت مدیره ، ریاست آن را نیز به عهده داشت.
در تاریخ 1328/12/16 برگزار گردید و قبل از آن به موجب مصوبه مورخ بهمن ماه 28 مجمع عمومی فوق العاده، اعضای جدید هیئت مدیره تعیین گردیدند، سلطان حسین رخشانی ابتدا به عنوان عضو هیئت مدیره منصوب شد و سپس در مرداد ماه 1329 برای دومین بار به سمت ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران انتخاب گردید.
دکتر محمد نصیری
نهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1329/5/1
تا تاریخ : 1331/5/5
مدیری که وزیر کار شد
دکتر محمد نصیری در سال 1285 در اصفهان متولد شد . در سال 1306 برای ادامه تحصیل در رشته حقوق به تهران آمده در دانشکده حقوق و علوم سیاسی باخذ لیسانس حقوق نائل آمد وی طی مسابقه محصلین اعزامی باروپا جهت تکمیل تحصیلات طرف دولت ایران به فرانسه عزیمت نمود . پس از پایان مطالعه و تحصیلات در اروپا و گرفتن لیسانس و نیل بدرجه دکتری در حقوق و اقتصاد بادرجه ممتاز از دانشگاه پاریس در سال 1316 مراجعت نمود و ابتدا در وزارت دادگستری بخدمت مشغول شد ، و سپس درسال 1322 به وزارت دارائی منتقل و درسال 1324 به ریاست اداره کل حقوقی وزارت دارائی منصوب در سال 1325 به مدیریت کل وزارت دارائی تعیین شد وی در بهمن سال 28 بعضویت هیئت مدیره شرکت سهامی بیمه ایران و سپس در مرداد سال بعد به ریاست هیئت مدیره این شرکت انتخاب گردید در زمان تصدی ایشان در تاریخ 30/7/1329 اولین بولتن هفتگی بیمه ایران منتشر شد ، درشهریور 1330 اولین مجله بیمه ایران بصورت ماهانه توسط اداره آمار و مطالعات و تبلیغات بیمه ایران منتشرمی شد که و این نشریه به قیمت 5 ریال بفروش میرسیده است.
تاسیس کتابخانه وقرائتخانه . افتتاح باجه بعدازظهر و دستور افتتاح شعبه بازار و تشکیل کلاس مخصوص بیمه و افتتاح داروخانه و آزمایشگاه اختصاصی در عمارت شرکت . تهیه طرح صحیح و نوین برای اجرای بیمه های اجتماعی . مقدمات تاسیس بیمارستان. تصویب آئین نامه ها و مقررات داخلی . اعزام چند نفر از روسای ادارات به خارج از کشور. تبدیل بسیاری از نمایندگی ها به شعبه از اقدامات او در بیمه ایران بوده است. در مرداد ماه 1330 هیئت مدیره شرکت موافقت نمود که به منظور معاملات بیمه وارداتی – صادراتی ، آتش سوزی ساختمان و کارخانه ها وغیره درسراسر اروپا شعبه بیمه ایران درلندن افتتاح شود. در زمان تصدی ایشان آقای مجید ملک مدیر فنی بیمه ایران به سمت رئیس شعبه لندن منصوب و به محل ماموریت خود عزیمت نمود.
دکتر محمد نصیری پس از پایان ماموریتش در بیمه ایران به سمت وزارت کار منصوب شد.
مهندس جهانگیر حق شناس
دهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
ازتاریخ : 1331/5/15
تا تاریخ :1331/11/22
مدیری که وزیر راه شد
مهندس جهانگیر حق شناس در سال 1289 متولد شده و پس از تکمیل تحصیلات خود در ایران به آلمان عزیمت نموده و سالها دررشته مهندسی دانشگاه فنی برلین تحصیل و مطالعه کرده وی پس از مراجعت به ایران در وزارت پیشه و هنر بخدمت مشغول و سپس در بانک صنعتی و معدنی ایران پست های مهم و حساسی را عهده دار بوده و سپس به عضویت شورایعالی سازمان برنامه در آمد. وی در 15 مرداد 1331 به سمت ریاست هیئت مدیره شرکت سهامی بیمه ایران منصوب گردید. و پس از اتمام ماموریتش در بیمه ایران دربهمن ماه 1331 به سمت وزیر راه انتخاب گردید.
دکتر عبدالحسین دانشپور
یازدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
ازتاریخ : 1331/1/22
تا تاریخ : 1332/2/26
مدیری که رئیس کل بیمه مرکزی ایران شد
دکتر عبدالحسین دانشپور درسال 1289 در بابل متولد شده و پس از اخذ دیپلم علمی از مدرسه ثروت سابق در سال 1311 جزء محصلین دوره پنجم به انگلستان اعزام و پس از 4 سال تحصیل در علوم تجارت و اقتصاد موفق باخذ لیسانس شد. وی درسالهای آغاز جنگ جهانی دوم موفق باخذ درجه ( M.A) که معادل دکترای اقتصاد شناخته شده است گردید . پس از ورود به ایران در سال1318 در اداره کل مالیات های مستقیم بریاست اداره آمار و مطالعات منصوب و درمدت اقامت دکتر میلسپو در ایران به سمت مترجم امور اقتصادی وی را دارا بود وسپس بسمت ریاست اداره دفتر درآمدهای داخلی و بعداً عهده دار معاونت اداره کل درآمد های داخلی در وزارت دارائی گردید.
پس از عزیمت میلسپو بسمت نماینده وزارت دارائی در کمیسیون تشخیص تعیین و بعداً برای مدت سه ماه بعنوان بازرس ویژه در بانک کشاورزی و پیشه و هنر ایران منصوب شد. در این هنگام سازمان برنامه در شرف تشکیل بودو آقای دکتر عبدالحسین دانشپور بسمت ریاست اداره مطالعات مالی سازمان برنامه تعیین گردید.
در سال 1331 به عضویت هیئت مدیره بیمه ایران و درسال 1332 به ریاست هیئت مدیره بیمه ایران منصوب گردید. همچنین وی به سمت های بازرس دولت در بانک ملی درسال 1332 و بازرسی دولت در سازمان سد کرج در سالهای 1334 و 1335 و مدیریت مالی سازمان برنامه و بودجه درسال 1340 نائل آمد . ایشان پس از انقلاب نیز مدت کوتاهی رئیس کل بیمه مرکزی ایران بوده است.
دکتر علی اصغر پور همایون
دوازدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1332/2/26
تارتاریخ : 1332/6/2
مدیر ی که وزیر اقتصاد ملی شد
دکتر علی اصغر پورهمایون در سال 1291 متولد شده و پس از پایان تحصیلات خود در ایران در سال 1309 برای تکمیل تحصیلات به اروپا عزیمت و در سال 1316 با اخذ درجه دکترای اقتصاد و حقوق موفق گردید.پس از مراجعت به ایران در وزارت دادگستری مشغول کار شده و از سال 1321 در دانشکده حقوق تهران مشغول تدریس گردید و ضمناً سمت مشاور حقوقی بانک ملی ایران را نیز عهده دار بوده است. در اردیبهشت ماه سال 1332 طبق تصویب نامه هیئت وزیران به ریاست هیئت مدیره شرکت سهامی بیمه ایران و در شهریور ماه 1332 به وزارت اقتصاد ملی منصوب شد .
دکتر پورهمایون در بیستم فروردین ماه 1334 مجدداً به عنوان ریاست هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت بیمه ایران تعیین گردید.
دکتر ابوالحسن صیرفی
سیزدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1332/02/06
تا تاریخ : 1333/05/21
مدیری که شعب بیمه ایران را گسترش داد
دکتر ابوالحسن صیرفی تحصیلات مقدماتی خود را در کرمانشاه به پایان رسانید و برای ادامه تحصیل به تهران آمد . در سال 1324 از دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران فارغ التحصیل شد و سپس به اروپا رفت و در رشته اقتصاد و حقوق به تحصیل پرداخته و از دانشگاه فرانسه به اخذ درجه دکترا نائل آمد.
در دوم شهریور 1332 بریاست هیئت مدیره و مدیریت عامل شرکت سهامی بیمه ایران منصوب و تا اواخر سال 1333 در این سمت باقی بود .
وی در سال 1333 به نمایندگی مجلس شورای ملی وقت انتخاب گردید. در زمان تصدی ایشان شعب زیر افتتاح گردید :
آغا جاری ، بازار ، بابل ، بندر شاهپور ، خوی ، خرم آباد ، زاهدان ، زنجان ، سبزوار ، سمنان ، سنندج ، گرگان ، مراغه ، مسجد سلیمان ، یزد
همچنین شعب بانک ملی در سایر شهرستانها به امور بیمه ای پرداخته و در حکم نمایندگی بیمه ایران بودند.
دکتر محمود مهران
چهاردهمین مدیر عامل بیمه ایران
از تاریخ : 1333/05/25
تا تاریخ : 1334/01/20
مدیری که وزیر فرهنگ شد
دکتر محمود مهران در سال 1283 در تهران متولد گردید و پس از پایان تحصیلات بخدمت وزارت فرهنگ در آمد و بتدریس پرداخت . سپس بسمت ریاست تعلیمات عالیه در وزارت فرهنگ منصوب گردید .
در زمان وزارت حکمت از طرف دولت برای تکمیل تحصیلات عازم اروپا شد و باخذ درجه دکترا در رشته های ادبیات و حقوق نایل گردید ویکی از رساله های دکترای خود را در باب بیمه های اجتماعی نوشت .
پس از مراجعت به ایران به تربیب به مدیریت کل و مدیریت فنی ومعاونت وزارت فرهنگ منصوب و مدتی سمت ریاست هیئت عالی مستشاری وزارت کاررا به عهده داشت. پس از آن به سمت سرپرست محصلین اعزامی به اروپا اعزام شد .
در مراجعت به ایران در اواخر سال 1331 به ریاست سازمان بیمه های اجتماعی تعیین شد.
در آذر ماه 1333 به ریاست هیئت مدیره و مدیریت عاملی شرکت سهامی بیمه ایران منصوب گردید .
وی در فروردین ماه 1333 در کابینه علاء به وزارت فرهنگ منسوب شد.
وی همچنین مدتی نیز رئیس هیئت مدیره بیمه تهران بوده است.
دکتر علی اصغر پور همایون
پانزدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1334/01/20
تا تاریخ : 1335/12/25
مدیری با دو درجه دکتری
دور دوم مدیریتی دکتر علی اصغر پور همایون در بیمه ایران ، در دوره مدیریتی دکتر علی اصغر پور همایون ،بر اساس قرارداد منعقده بین وزارت دارائی و شرکت سهامی بیمه ایران ، انجام بیمه کارمندان دولت به عهده بیمه ایران محول گردید و از اول تیرماه 1332 اجرای آن شروع شد . انجام بیمه کارمندان دولت به همراه بیمه فرهنگیان که از سال 1318 در شرکت شروع شده بود تا سال 1342 در بیمه ایران ادامه یافت و در این سال بر اساس مصوبه هیئت وزیران ،بیمه کارکنان دولت و فرهنگیان به وزارت بهداری واگذار شد .
دکتر حسن ( مشرف) نفیسی
شانزدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1335/12/25
تا تاریخ : 1346/06/10
تدوین آیئن نامه استخدامی جامع بیمه ایران
مرحوم دکتر حسن (مشرف ) نفیسی در دو مرحله جداگانه در ترکیب هیئت مدیره شرکت بیمه ایران قرار گرفت و خدمات ارزشمندی ارائه کردند . خریداری بخش مهمی از املاک شرکت از جمله اقدامات مدیریتی ایشان بوده است در دی ماه 1317 قطعه زمینی به مساحت 1170 متر مربع در منطقه اهواز به قرار هر متر مربع یک ریال ( جمعا یک هزار و یکصد و هفتاد ریال ) خریداری شد که بعدا منزل مسکونی رئیس شعبه اهواز در آنجا ساخته شد و ادر حال حاضر ساختمان مرکزی شرکت در اهواز با مساحت 3600 متر مربع در این ملک احداث شده است .
کاخ بیمه محل ساختمان مرکزی بیمه ایران در خیابان سعدی شمالی متشکل از چند پلاک ثبتی در سال 1319 در دوره مدیریتی ایشان خریداری شد و بلافاصله اقدامات مربوط به احداث ساختمان شروع و در فاصله ای کمتر از 4 سال به بهره برداری رسید . این ساختمان یکی از ساختمان های معروف تهران بوده و می باشد
از جمله اقدامات مهم انجام شده در دور دوم مدیریت دکتر نفیسی ، تدوین و تصویب آیین نامه استخدامی جامع شرکت در سال 1337 بوده که در ردیف یکی از بهترین مقررات استخدامی محس.ب می شده است .این آیین نامه با تغییراتی تا سال 1368 مورد اجرا بوده است
اجاره 99 ساله سرای فتحیه ( کارونسرای مادر شاهی ) در اصفهان و احداث مهمانسرا ( هتل شاه عباس ) که در عین حفظ اصالت ساختمان های موجود در تعمیرات و باز سازی آن از جدید ترین امکانات و روش های ساختمانی با رعایت جهات هنری و فرهنگی ،استفاده شده ، از جمله خدمات مهم دوره مدیریت دکتر حسن (مشرف ) نفیسی است که با خرید تعدادی املاک مجاور کاروانسرا از شهرداری و مالکین شخصی ، ساختمان های لازم ضمن هماهنگی با بافت سابق ایجاد و این مجموعه با عظمت و فرهنگی هنری با نام هتل یا مهمانسرای شاه عباسی از سال 13444 مورد بهره برداری قرار گرفت .
اقدامات و خدمات دوره های مدیریتی آقای مشرف نفیسی به موارد ذکر شده محدود نمی شود که البته در این نوشته مجال توضیح کلیه موارد وجود ندارد.
در نهایت ایشان یک طرح بیمه ای تحت عنوان (طرح نوین بیمه عمر ) که بصورت گسترده در سراسر کشور اعلام شده بود در حالی که ساختار شرکت و بانک جدید التاسیس بیمه ایران که وظیفه دریافت حق بیمه را داشت هیچ کدام آمادگی لازم برای اجرا وساماندهی این طرح را نداشتند و بخاطر بعضی از تخلفات مالی در شرکت و بانک و مشکلات حقوقی و مالی و قضایی بوجود آمده این طرح ناکام ماند. البته شرکت در این طرح دچار زیان مالی نگردید .
دکتر مشرف نفیسی در سال 1359 در گذشت . ( روحش شاد )
حسنعلی منصور
هفدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1341/06/10
تا تاریخ : 1342/07/09
حسنعلی منصور فرزند رجبعلی منصور ( منصور الممالک ) در 23 فروردین ماه 1302 در تهران متولد شد فارغ التحصیل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران که بواسطه پدرش منصور الممالک در سال 1324 به استخدام وزارت خارجه درآمد
در تاریخ 1341/6/10 ، اعضای جدید هیئت مدیره شرکت سهامی بیمه ایران به شرح زیر معین شدند:
- حسنعلی منصور به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل
- دکتر علی نقی احسانی و دکتر منصور صفری به عنوان اعضای هیئت مدیره
- دکتر محمود کشفیان به عنوان عضو هیئت مدیره ( و قائم مقام مدیرعامل )
حسنعلی منصور تا تاریخ 1342/9/7 در این سمت باقی بود و در اسفند 1342 به عنوان نخست وزیر انتخاب و حدود 15 ماه بعد در تاریخ یکم بهمن ماه 1343 در مقابل مجلس شورای ملی توسط گروهی از نزدیکان مجتبی میرلوحی مشهور به ( نواب صفوی ) با نام فدائیان اسلام به دست محمد بخارائی این مبارز اسلامی ترور و در ششم بهمن ماه در بیمارستان پارس درگذشت .
دکتر محمود کشفیان
هجدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1342/07/09
تا تاریخ : 1342/09/14
مدیری که وزیر راه شد
بعد از رفتن حسنعلی منصور در تاریخ 1342/7/9، دکتر کشفیان به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت بیمه ایران منصوب گردید. آقایان دکتر صفری و دکتر احسانی درسمت خود ابقا و آقای حسین ناظم بوشهری به عنوان عضو چهارم هیئت مدیره انتخاب گردید. دکتر کشفیان پس از پایان ماموریتش در بیمه ایران به سمت وزیر مشاور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور منصوب شد. وی همچنین در زمان وزارت حسنعلی منصور به سمت وزارت راه منصوب گشت.
دکتر حسین اهری
نوزدهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1343/01/01
تا تاریخ : 1343/09/13
انعقاد قرارداد بیمه حوادث تحصیلی
مدیری که پیشنهاد تاسیس بیمه مرکزی ایران را داد
دکتر حسین اهری در سال 1297 در بندر انزلی ( بندر پهلوی ) متولد شد. وی لیسانس حقوق دانشگاه تهران و دکترای اقتصاد از دانشگاه پاریس بود و معمولاً در کنفرانس های بین المللی حضور پیدا می نمود. او از سال 1321 متناوباً در کادر مدیریتی بیمه ایران قرار گرفته بود. ایشان به مدت شش سال مدیر کل اعتبارات بانک ملی ایران و زمانی نیز معاون وزارت بازرگانی و چند سال هم مدیر عامل بانک کشاورزی بوده است.
از اقداماتی که در زمان تصدی ایشان در بیمه ایران صورت گرفته انعقاد قرارداد بیمه حوادث تحصیلی متعاقب مذاکرات قبلی بین بیمه ایران و وزارت فرهنگ ( آموزش و پرورش ) بود. همچنین در جهت بهبود وضع اجتماعی و اقتصادی کشور طرح ایجاد ” صندوق تعاون ملی ” پس از طرح ” بیمه اجتماعی کارگران ” و ” بیمه کارمندان دولت وفرهنگیان ” انجام شد. به دنبال شکل گیری پیمان سه جانبه اکو درسال 1343 یک کمیته فنی بحث و مطالعات خود را در زمینه ” همکاری بیمه ای ” آغاز نمود. در همین سالها سندیکای بیمه گران ایران تحت ریاست مدیرعامل بیمه ایران تشکیل جلسه داشته است.
در سال 1343 اداره ای بنام اداره آموزش و کتابخانه صورت پذیرفت و نیز طرح لایحه بیمه مرکزی تهیه و به دولت پیشنهاد گردید. با تجدید سازمان شرکت فعالیت بیمه ایران در طول نه ماهه اول سال 1343 درقسمت بیمه های دولتی بیش از 80% و در قسمت های بیمه های خصوصی قریب به 40% نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته بود.
وام کارکنان شرکت سهامی بیمه ایران در دوره مدیریتی دکتر حسین اهری ، ضوابط مربوط به پرداخت وام مسکن کارکنان شرکت سال 1344 به تصویب رسید و به مرحله اجرا درآمد که به استثنای چند سال اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون مورد عمل بوده و می باشد البته در مقاطع مختلف تغییرات لازم در ضوابط مربوطه ایجاد شده و وام های دیگری نیز برای کارکنان در نظر گرفته شد.
از جمله اقدامات دیگر ارائه پیشنهاد تاسیس بیمه مرکزی در جهت انسجام امور نظارتی توسط دولت در فعالیت های بیمه گری و انفکاک بیمه اتکائی اجباری از بیمه ایران بود که بر این اساس بیمه ایران صرفا به تصدی فعالیت های بیمه گری در کنار سایر شرکت های بیمه بپردازد و سازمان دولتی مستقلی عهده دار امور مورد نظر گردد.
این پیشنهاد در سال 1344 توسط بیمه ایران به وزارت دارائی ارائه شد که نهایتا با انجام تغییرات قابل توجهی در سال 1350 در قالب قانون تاسیسبیمه مرکزی ایران و بیمه گری به تصویب مجلس در تاریخ 1350/3/30 رسید و بیمه مرکزی تاسیس شد.
دکتر فرهنگ مهر
بیستمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1344/09/14
تا تاریخ : 1350/08/11
حضور بیمه ایران در حوزه خلیج فارس
تاسیس مدرسه عالی بیمه
در آذر ماه 1334 طبق پیشنهاد وزارت دارایی و تصویب هیئت وزیران و تایید مجمع عمومی دکتر فرهنگ مهر به سمت ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران منصوب گردید.وی که از چهره های دانشگاهی بود پس از اتمام دوره ریاست در بیمه ایران درسال 1350 به ریاست دانشگاه پهلوی شیراز منصوب گشت. در زمان تصدی ایشان در سال 1348 بیمه ایران و مهمانسرای شاه عباس ( مهمانسرای عباسی ) میزبان اولین دوره آموزش بیمه ای عمران منطقه ای اکو ( ایران ، ترکیه ، پاکستان )گردید.
در واپسین روزهای تصدی ایشان و در روز نهم آبان 1350 اداره خدمات ماشینی شرکت سهامی بیمه ایران در ساختمان خیابان ایرانشهر با حضور آقای نصیری قائم مقام مدیر عامل و آقای کریمی عضو هیئت مدیره و معاونان و روسای شرکت گشایش یافت. با گشایش این مرکز برای نخستین بار در ایران قسمتی از عملیات بیمه به ماشین سپرده شد.پیشنهاد او به یکی از تجار وقت در مورد سرمایه گذاری د ر کشورهای حوزه خلیج فارس و قبول نمایندگی در بیمه ایران نخستین حضور خود را در حوزه خلیج فارس تجربه نمود.
وی در زمان وزارت هویدا در دارایی به سمت قائم مقام کل وزیر دارایی منصوب گردید.
از جمله اقدامات در دوره مدیریتی آقای دکتر فرهنگ مهر ،تاسیس مدرسه عالی بیمه تهران است که اولین مرکز رسمی تخصصی آموزش عالی در امور بیمه گری است و بخش قابل توجهی از پیشکسوتان صنعت بیمه که خوشبختانه کماکان به انحاء مختلف در صنعت فعالیت دارند فارغ التحصیل این مدرسه عالی می باشند.
این مدرسه عالی پس از پیروزی انقلاب در دانشگاه جدید التاسیس علامه طباطبائی ادغام شد .
از دیگر اقدامات ایشان اقدام به خرید قطعه زمینی به مساحت 7600 متر مربع در خیابان فاطمی تهران بود که البته اقدامات انتقال سند ملک بعد از دوره ایشان صورت گرفت و بخش خسارت مجتمع خدمات بیمه ای فاطمی کنونی هم اکنون در این زمین بنا گردیده است این مکان از جمله مکان های مهم پرداخت خسارت بیمه ایران بوده وهست .که بخش صدور هم در کنار واحد خسارت تاسیس و گسترش یافته است .
این زمین چهار نبش بویژه آن که در قلب و مرکز شهر تهران واقع شده است با توجه به وسعت قابل توجه خدمات رسانی مهمی در پرداخت خسارت به بیمه گذاران و زیاندیدگان ارائه می نماید.
دکتر امیر هوشنگ کاتوزیان
بیست ویکمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1350/08/11
تا تاریخ : 1357/08/9
احداث استراحتگاه ساحلی فرح آباد ( خزر آباد ) ساری
افزایش سرمایه شرکت طی چهار مرحله
در تاریخ 1350/08/11، آقای دکتر امیرهوشنگ کاتوزیان(از کارمندان وزارت دارایی و مدیرعامل وقت بانک بیمه ایران) به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت و آقای محمد تقی معزی به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب شدند و آقایان نصیری و کریمی نیز در سمت خود ابقا گردیدند.
پس از تصویب اساسنامه جدید بیمه ایران در بهمن 1352 و تبدیل عنوان هیئت مدیره به هیئت عامل در اساسنامه جدید، در تاریخ 1353/02/05 دکتر امیرهوشنگ کاتوزیان به عنوان رئیس هیئت عامل و مدیرعامل و دکتر ایرج کریمی و محمد تقی معزی به عنوان معاونین مدیرعامل واعضای هیئت عامل و حسام الدین نصیری به عنوان قائم مقام مدیر عامل منصوب شدند.
در تاریخ 1357/11/02 با صدور احکام جدید، سمت این اعضا برای دوره چهارساله دیگر تجدید گردید.
در دوره مدیریتی دکتر کاتوزیان توجه و صرف وقت و هزینه خاصی در جهت خرید زمین و احداث فاز دوم هتل شاه عباس ( مهمانسرای عباسی ) در اصفهان مبذول شد
اقدام دیگر احداث ساختمان استراحتگاه ساحلی شرکت در فرح آباد ( خزر آباد ) ساری بود که زمین آن در سال 1339 در دوره مدیریت مشرف نفیسی خریداری شده بود .
این استراحتگاه بعد از دوازده سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای استفاده پرسنل شرکت مورد استفاده قرار گرفت آن هم به دلیل اینکه پس از شروع جنگ تحمیلی در اختیار مهاجرین جنگ قرار گرفته بود و در نهایت در سال 1369 تخلیه و به شرکت سهامی بیمه ایران تحویل داده شد که پس از بازسازی مورد استفاده کارکنان واقع شد
در دوره دکتر امیر هوشنگ کاتوزیان شرکت طی چهار مرحله در سال های 1353 تا 1355 ازمحل سود حاصل شده اقدام به افزایش سرمایه نمود که سرمایه شرکت از مبلغ دویست میلیون ریال به سه میلیارد و پانصد میلیون ریال افزایش یافت.
دکتر محمد باقر تاج بخش
بیست و دومین مدیر اجرائی بیمه ایران
در دو دوره قبل و بعد از انقلاب اسلامی
از تاریخ : 1357/08/09
تا تاریخ : 1357/11/22
و
از تاریخ : 1357/11/22
تا تاریخ : 1358/02/10
مولف اولین کتاب بیمه ای به زبان فارسی
به نام ” بیمه و انواع آن “
در تاریخ 1357/08/09 در دولت شریف امامی ، آقای دکتر محمد باقر تاج بخش به سمت رئیس هیئت عامل و مدیر عامل شرکت انتخاب شد و بقیه افراد مذکور در سمت خود باقی ماندند.
ایشان قبلاً کارمند بیمه ایران بود و مدتی ریاست شعبه شرکت را در خرمشهر به عهده داشت و سپس از خدمت شرکت مستعفی و به شغل وکالت دادگستری مشغول شد.
ایشان یکی از اولین کتاب های بیمه ای به زبان فارسی به نام ” بیمه و انواع آن ” تالیف کرده است .
مهندس ابوالحسن رضی
بیست و سومین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1358/02/10
تا تاریخ : 1358/10/20
مدیری که همکار بازنشسته بیمه ایران بود
در تاریخ 1358/02/10 از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران، آقای مهندس ابوالحسن رضی به عنوان رئیس هیئت عامل و مدیر عامل شرکت و آقای دکتر غلامحسین جباری به عنوان قائم مقام مدیر عامل تعیین و منصوب شدند و سپس آقایان فضل الله جلوه و دکتر حسین زینت بخش نیز به عنوان معاونین مدیر عامل و عضو هیئت عامل منصوب گردیدند.
آقای مهندس رضی از همکاران بازنشسته بیمه ایران بود که سال ها در اداره ساختمان شرکت به خدمت اشتغال داشت و در احداث بخش جدید مهمانسرای عباسی و تعدادی دیگر از ساختمان های شرکت فعالیت کرده بود.
آقای مهندس رضی در اواخر سال 1358 در اثر ابتلا به سرطان درگذشت (روانش شاد باد).
دکتر سید محمد اعرابی
بیست و چهارمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1358/10/20
تا تاریخ : 1363/04/03
بنیانگذار سفرهای استانی در بیمه ایران
آقای سید محمد اعرابی پس از فارغ التحصیل شدن از مدرسه عالی بیمه تهران، برای ادامه تحصیل به آمریکا مسافرت کرد و در سال 1358 به ایران مراجعت نمود و چند ماهی در وزارت بازرگانی به خدمت مشغول شد. او در اوائل زمستان سال 1358 به دلیل عدم حضور مرحوم مهندس رضی ابتدا به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر بازرگانی به بیمه ایران اعزام و سپس در تاریخ 1358/10/20 رسماً به سمت رئیس هیئت عامل و مدیر عامل شرکت منصوب گردید.
در دوره پس از انقلاب آقای سید محمد اعرابی به مقتضای تصویب مقررات و اتخاذ تصمیمات در سطح کلان کشور ،بررسی ساختار تشکیلاتی شرکت و تنظیم مجدد آن متناسب با شرایط و سیاست های اداری ، بازخرید سنوات خدمت و یا بازنشسته نمودن تعداد قابل توجهی از کارکنان شرکت که مازاد بر نیاز تشخیص داده می شوند در دستور کار قرار گرفت و بخش قابل توجهی از نیروی انسانی شرکت از خدمت خارج شدند .
آقای اعرابی درجهت ایجاد نظم و انضباط در فعالیت های شرکت ،اقدامات متعددی را به عمل آورد از جمله اصلاح آیین نامه استخدامی ، مسافرت های مرتب همراه با هیئتی مرکب از مدیران فنی و اداری شرکت به استان ها و بررسی مسائل و نقاط قوت و ضعف شعب که این امر در آن زمان به سهم خود ، تاثیر قابل توجهی در تحرک واحدهای شرکت در فعالیت های بیمه گری و رعایت نظم در امور اداری داشت . بدین ترتیب آقای اعرابی را می توان بنیانگذار سفرهای استانی در بیمه ایران دانست .
در همین دوره با توجه به مقررات مصوب پشتیبانی شرکت از دفاع مقدس از طریق تحت پوشش بیمه ای قرار دادن نیروهای مردمی و وسائل نقلیه زمینی حامل امکانات و ابزار و لوازم به جبهه ها ،شروع گردید
ایشان با احداث ساختمان در چندین شهرستان ،اولا زمین های ملکی شرکت را از حالت بلاتکلیفی خارج نمود و ثانیا درحد سیاست ها و امکانات موجود شرکت را در چندین شهرستان صاحب ساختمان نمود.شعب این شهرستان ها را از اجاره نشینی خارج کرد
آقای اعرابی در دوره مدیریتی در بیمه ایران همزمان ریاست کل بیمه مرکزی ایران و ریاست هیئت مدیره مشترک شرکت های ملی شده را نیز به عهده داشت .
دکتر امیر صادقی نشاط
بیست و پنجمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1363/04/03
تا تاریخ :1367/12/07
مدیر دوران طرح بیمه نفت کش ها و کشتی های کالابر
در زمان جنگ تحمیلی
آقای امیر صادقی نشاط دارای درجه لیسانس از دانشکده حقوق و علوم سیاسی و قاضی دادگستری بود که مدتی نیز در دفتر شورای عالی قضایی خدمت کرده و سپس در دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران مأموریت یافته بود. وی از آنجا با سمت رئیس هیئت عامل و مدیر عامل به بیمه ایران آمد .آقای صادقی نشاط تحصیلات خود را ادامه داده به کسب درجه فوق لیسانس و سپس دکترا در رشته حقوق نائل آمد و در حال حاضر به تدریس در دانشگاه و انجام امور وکالتی و مشاوره اشتغال دارد.
با انتصاب آقای صادقی نشاط به عنوان رئیس هیئت عامل و مدیر عامل و آقای خاکی به عنوان عضو هیئت عامل، حدود یک سال ونیم، هیئت عامل شرکت فقط با حضور دو نفر مذکور تشکیل می شد
ایشان از جمله قضات جوان دادگستری بود که در زمان انتصاب به سمت مدیر عاملی شرکت سهامی بیمه ایران مامور به خدمت در نخست وزیری بوده و در دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران در لندن خدمت می کرد.
در این دوره اجرای قانون هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری در شرکت شروع شد و برخی اصلاحات در ساختار اداری نیز صورت گرفت .
در این دوره چند طرح مهم بیمه ای مرتبط با جنگ تحمیلی توسط بیمه ایران و البته با نظر و حمایت دولت طراحی و به مرحله اجرا درآمد.
طرح بیمه نفتکش ها که حمل نفت ایران را به خارج از کشور به عهده می گرفتند و نیز طرح بیمه کشتی حامل کالا به مقصد بنادر ایران و به ویژه بندر امام خمینی به عهده داشتند.
قابل توجه اینکه در آن زمان به جهت شدت گرفتن جنگ در خلیج فارس و حمله به نفتکش ها و کشتی های حمل کالا ، بیمه گران خارجی مبلغ هنگفتی برای هر یک هفته پوشش بیمه ای مطالبه می کردند که بعضا حق بیمه یک ماه معادل قیمت کشتی می شد . بیمه ایران با حمایت و تصویب دولت طرح هائی را به اجرا گذاشت که حق بیمه در زمان جنگ بسیار ارزان تر از مبلغ مورد مطالبه شرکت های بیمه خارجی حل و فصل می شد. و بدین ترتیب کمک بسیار موثری در امر انتقال کالا به ایران و نیز صدور نفت ایران ایجاد گردید.
طرح بیمه منازل مسکونی در ماه های آخر دوره جنگ تحمیلی به مرحله اجرا درآمد
طرح بیمه عمر و حادثه کارکنان دولت به تصویب هیئت دولت رسید و ابتدا توسط بیمه ایران و سپس سایر شرکت های بیمه اجرا گردید.
در این دوره طرح بیمه مازاد خسارات بدنی در بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه ( معروف به دیه ) توسط بیمه ایران طراحی و عملیاتی گردید و سپس سایر شرکت های بیمه از آن استقبال کردند. این طرح در نهایت به موجب قانون بیمه شخص ثالث تا حد نعهدات دیه اجباری گردید.
طرح بیمه حوادث سرنشین های اتوبوس های بیرون شهری نیز در این دوره تهیه و اجرائی گردید.
از اقدامات دیگر انجام محاسبات لازم نسبت به وضعیت صندوق بازنشستگی کارکنان و اخذ کمک قابل توجه از مجمع عمومی برای کمک به این صندوق بود
در سال 1364 کمیسونی به نام کمیسیون تهیه و خرید ساختمان های اداری و یا کمیسیون املاک تشکیل گردید که موفق به خرید تعداد قابل توجهی املاک گردید و در حال حاضر نیز فعال می باشد.
آقای احمد شفیعی هنجی
بیست وششمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1367/12/07
تا تاریخ : 1369/06/24
تصویب اساسنامه جدید بیمه ایران
در پی تصویب قانون اداره امور شرکت های بیمه مصوب 1367/09/13 و تغییرات در تشکیلات و نحوه اداره امور شرکت های بیمه و از جمله تعیین وزارت امور اقتصادی دارائی به عنوان رئیس مجمع عمومی شرکت، در تاریخ 1367/12/07 آقای احمد شفیعی هنجنی به سمت مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت انتخاب شد و سپس آقای حجت پوستین چی به عضویت هیئت مدیره درآمد.
آقای احمد شفیعی هنجنی یکی از کارمندان با سابقه شرکت بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در زمان مدیریت آقای اعرابی، نقشی مؤثر در اداره امور شرکت داشت.
او در سال 1361 به سمت مدیر عامل بیمه آسیا منصوب شد و حدود دو سال در این سمت باقی بود. سپس به بیمه ایران مراجعت و به عنوان عضو شورای فنی مشغول به خدمت گردید.
مدتی نیز در مدیریت بیمه های باربری مشغول به خدمت بود تا این که در تاریخ 1367/12/07 ، به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت منصوب گردید و تا اواخر شهریور 1369 در این سمت باقی بود.
آقای شفیعی هنجنی پس از خاتمه مأموریتش در هیئت مدیره بیمه ایران، مدتی به عنوان مشاور وزیر دارائی و سپس به عنوان مدیر عامل صندوق تضمین صادرات منصوب شد.
نامبرده در سال 1381 به افتخار بازنشستگی نائل آمد،
دوره ایشان حدود 18 ماه به طول انجامید که در این دوره همکاری موثری بین بیمه ایران و بیمه مرکزی ایران و سه شرکت بیمه آسیا ،البرز، دانا در تهیه و تصویب و اجرای آیین نامه استخدامی مشترک کارکنان شرکت های بیمه و بیمه مرکزی ایران صورت پذیرفت
تهیه و تصویب اساسنامه جدید شرکت در دوره ایشان صورت گرفت .
دکتر غلامحسین دلجو
بیست و هفتمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1369/04/24
تا تاریخ :1373/01/15
برگزاری اولین کنفرانس نفت و گاز کشورهای عضو اوپک
در مهمانسرای عباسی بیمه ایران بنحو شایسته و مطلوب
در تاریخ 1369/06/24 آقای غلامحسین دلجو به سمت مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت منصوب شد و آقایان فیاض، طیرانی و پوستین چی در سمت های خود باقی ماندند.
آقای غلامحسین دلجو دارای دکترا در رشته مدیریت است و قبل از مأموریتش در بیمه ایران، مشاغلی در وزارت کشور، شهرداری و پست و تلگراف داشت. وی پس از پایان مأموریت خود در بیمه ایران در جامعه الصادق مشغول خدمت شد.
آقای دلجو سپس مدیریت یکی از شرکت های خدمات بیمه ای طرف قرارداد با بیمه ایران را به عهده گرفت.
یکی از اقدامات مهم دوره مدیریتی آقای دکتر دلجو پی گیری شرکت جهت وصول مطالبات شرکت از بابت وجوه حق بیمه ،بیمه نامه های طرح های جنگی بود که مشتمل بر مبالغ قابل توجه ارزمی گردید این وصول مطالبات کمک مهمی به پشتوانه مالی و ارزی شرکت کرد .
اقدام دیگر برگزاری مطلوب اولین کنفرانس نفت و گاز شرکت های عضو اوپک در اردیبهشت سال 1370 به میزبانی وزارت نفت و امورخارجه ایران در مهمانسرای عباسی بیمه ایران بود.
آقای علی موسی رضا
بیست وهشتمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1373/01/15
تا تاریخ : 1380/08/09
توسعه شعب و شبکه نمایندگی در این دوره مدیریتی
در تاریخ 1380/01/15 آقای علی موس رضا به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت منصوب شد و سپس در تاریخ 1380/01/29 آقایان ناصر بابائی و مهندس اسماعیل جوادی به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره برگزیده شدند.
آقای علی موسی رضا از کارمندان سازمان بهزیستی و سازمان تأمین اجتماعی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشاغلی را در نخست وزیری و ریاست جمهوری بر عهده داشت. او سپس به عنوان معاونت وزارت کار، به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل بیمه ایران منصوب گردید.
که دارای درجه فوق لیسانس در رشته مدیریت است، قبل از مأموریتش در بیمه ایران مدتی عضو شورای عالی بیمه بود. دوره مدیریت او به عبارتی طولانی ترین دوره مدیریت در بیمه ایران بوده است. ولی در آبان ماه 1380 در همین سمت به افتخار بازنشستگی نائل آمد
در این دوره مدیریتی به توسعه تشکیلاتی شرکت و سازماندهی آن و نیز تاسیس شعب جدید و همچنین توسعه شبکه نمایندگی توجه خاصی مبذول شد. تعداد شعب به صورت قابل توجه افزایش یافت و تعداد نمایندگی نیز روبه فزونی گذاشت .
دراین دوره اعطای نمایندگی حقوقی ( تحت عنوان شرکت خدمات بیمه ای ) در صنعت بیمه شروع شد که بیمه ایران در مجموع ضمن استقبال از این مساله ،پیشتاز نیز گردید.
پرداخت وام به نمایندگان برای خرید و یا تجهیز دفتر در صنعت بیمه و از جمله بیمه ایران شروع شد و بعدا در آیین نامه شماره 60 به عنوان یکی از روش های سرمایگذاری صنعت بیمه مورد تایید و تصویب شورای عالی بیمه قرار گرفت .
در این دوره تعداد قابل توجهی ملک در سطح کشور و از جمله مجموعه ساختمان های واقع در خیابان فاطمی خریداری و نیز تعدادی ساختمان احداث گردید.
در این دوره تاسیس شرکت های زیر مجموعه نیز مدنظر قرار گرفت و از جمله فعال نمودن شرکت های سرمایگذاری بیمه ایران ، تاسیس شرکت کارگزاری بیمه ایران ،تاسیس شرکت ساختمانی بیمه ایران و قبل از همه این شرکت ها تاسیس شرکتی برای تحت پوشش قرار دادن تعداد قابل توجهی کارکنان روز مزد که از لحاظ درمان و تامین اجتماعی محروم بودند ،مورد نظر قرار گرفت با این توضیح که تاسیس چنین شرکتی در سال 1371 در زمان مدیریت آقای دلجو مورد توجه واقع شده بود ولی عملیاتی نشد . آقای موسی رضا درهمان چند ماهه اول خدمت خود تاسیس چنین شرکتی را مد نظر قرار داد که نهایتا این شرکت با سهامداری تمامی کارکنان شرکت و نیز تعدادی بازنشستگان و نمایندگان متقاضی و نیز سهامداری قابل توجه شرکت ،به صورت خصوصی تحت نام ( شرکت خدماتی بازرگانی رفاه امین و با نام بعدی شرکت کارگستران راهبر ) تاسیس شد.
از جمله اقدامات مهم آقای موسی رضا ایجاد صف و ستاد در تشکیلات شرکت بود که امری ضروری و حیاتی شمرده می شد
سفرهای استانی آقای موسی رضا همانند دوره آقای اعرابی شروع شد با این تفاوت که ایشان با یک نفر از اعضای هیئت مدیره عازم سفر می شد و بصورت مستمر ادامه داشت و گزارش های مبسوطی از آن تهیه می گردید
دکتر سید محمد عباس زادگان
بیست ونهمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1380/08/09
تا تاریخ : 1383/10/23
توسعه آموزش ضمن خدمت کارکنان
اجرای طرح خانه به خانه
در تاریخ 1380/08/09 آقای دکتر سید محمد عباس زادگان به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل بیمه ایران منصوب گردید و در پی آن، در تاریخ 1380/10/15 آقایان دکتر منصور کنعانی، غلامعلی غلامی و فرهاد خالقی به سمت اعضای جدید هیئت مدیره شرکت منصوب شدند.
آقای سید محمد عباس زادگان دارای درجه دکترا در رشته مدیریت و از استادان با سابقه دانشگاه می باشد که تألیفات متعددی در این رشته دارد و مقالات و سخنرانی های فراوانی در سمینارها و کنفرانس های علمی در داخل و خارج کشور ارائه کرده است. وی همچنین در سمت هایی در بنیاد مستضعفان و گمرک ایران داشت و قبل از مأموریتش در بیمه ایران، معاون سازمان گمرک ایران بود.
دکتر سید محمد عباس زادگان از جمله اساتید دانشگاه در رشته مدیریت بود که ضمناًدارای سوابق فعالیت اجرائی در سازمان های مختلف نیز بود. ایشان بنابر طبیعت شغل اصلی خود به امر آموزش اهمیت خاصی می داد و علاوه بر افزایش و توسعه دوره های آموزشی حین خدمت کارکنان در داخل شرکت ،به طی مراحل آموزش تکمیلی کارکنان در دوره های آموزش عالی نیز اهمیت می داد ضمن اینکه در این دوره مدیریتی تعدادی از همکاران برای طی دوره های آموزشی کوتاه مدت و بعضا میان مدت به خارج از کشور نیز اعزام شدند . آقای دکتر عباس زادگان به توسعه شبکه نمایندگی اهمیت می داد و به افزایش شعب معتقد نبود و در این دوره حتی تعداد شعب نیز اندکی کاهش یافت .
آقای سید محمد آسوده
سی امین مدیر اجرائی شرکت
از تاریخ : 1383/11/12
تا تاریخ : 1386/02/20
اجراي طرح مشارکت در سود و پرداخت آن به نمايندگان
برا ي اولين بار در کشور
آقای آسوده دارای مدرک ليسانس بانكداري – مؤسسه علوم بانكداري – تهران ۱۳۵۶
فوق ليسانس مديريت بازرگاني – دانشگاه ايالتي مورهد – كنتاكي آمريكا 1358
در سال 1360 به عنوان حسابرس به استخدام شرکت سهامي حسابرسي (سازمان حسابرسي فعلي ) در آمد. در شرکت حسابرسي بيشتر حسابرسي شرکتهاي بيمه به وي محول شد.
آسوده که چند سال اول خدمت خود را به حسابرسي شرکتهاي بيمه پرداخته بود، در سال 1362 به درخواست بيمه مرکزي ايران به اين سازمان منتقل شد و از آن زمان مسوليت هاي موظف و غير موظف گوناگوني را در صنعت بيمه بر عهده گرفت.
به موجب مصوبه مورخ 1383/10/23 مجمع عمومی و حکم مورخ 1383/11/12 وزیر محترم اقتصاد و دارایی، آقای سید محمد آسوده به سمت رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت منصوب و جانشین آقای عباس زادگان گردید. آقای آسوده دارای درجه کارشناس ارشد در رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه مورهد آمریکا است و از سال 1363 لغایت 1380 به مدت 18 سال در سمت های معاونت مالی و اداری و معاونت نظارت و توسعه سرمایه گذاری بیمه مرکزی خدمت و از سال 1380 تا 1383 نیز رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت بیمه البرز بوده است. وی علاوه بر سمت های مدیریتی و اجرایی، در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، علامه طباطبائی و دانشکده اکو نیز تدریس می کند.
همزمان با انتصاب آقای آسوده،آقای فریدون صفرخانلو، آقای ابراهیم حمیدی و آقای حجت پوستین چی به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب شدند.
اجراي طرح مشارکت در سود و پرداخت آن به نمايندگان برا ي اولين بار در کشور توسط این مدیر انجام شد
آقای جواد سهامیان مقدم
سی ویکمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1386/02/20
تا تاریخ : 1392/10/23
تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی بیمه ایران
آقای جواد سهامیان مقدم دارای مدرک تحصیلی لیسانس بیمه های بازرگانی و فوق لیسانس مدیریت بازرگانی می باشد وی همچنین در دانشگاه فردوسی مشهد ، دانشکده علوم اقتصادی و دارایی و دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان و چندین مرکز علمی دیگر تدریس نموده است.
ایشان ابتدا بعنوان کارشناس فنی در بیمه ایران مشغول بکار گردید و پس از آن رئیس اداره خسارت، رئیس شعبه مشهد، مدیریت کل بیمه ایران استان خراسان، مدیریت بیمه ایران منطقه شمال شرق کشور و مدیریت مجتمع خدمات بیمه ای استان خراسان را بعهده داشته است . آقای سهامیان ضمن دارا بودن افتخار خدمت به زائران مشهد مقدس ، مسئول کشیک 6 (یکی از کشیک های 8 گانه) حرم مطهر امام رضا (ع) و عضو بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می باشد. ایشان در سال 85 از سوی سازمان مدیریت کشور بعنوان مدیر نمونه ملی برگزیده شد.
طبق مصوبه مورخ 18/01/1386 مجمع عمومی شرکت سهامی بیمه ایران، آقای سهامیان مقدم به عضویت هیئت مدیره بیمه ایران منصوب شدند.
سپس در تاریخ 20/02/1386 به عنوان سرپرست شرکت سهامی بیمه ایران منصوب گردیدند.
آقای سهامیان مقدم چند ماه بعد از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران منصوب و جانشین آقای آسوده شدند.
در این دوره مدیریتی به امور ساختمانی و خرید املاک به ویژه در شهرستان ها و مراکز استان ها توجه ویژه ای شد و برای ساختمان ستاد مرکزی شرکت نیز گامی بلند برداشته شد .
در این دوره بخش آموزش توسعه یافت و در نهایت با انعقاد قراردادی با دانشگاه جامع علمی کاربردی واحدی از آن مرکز آموزش عالی با نام بیمه ایران در ساختمان متعلق به شرکت افتتاح گردید مخصوص رشته مدیریت بیمه برای کارکنان شرکت و سایر متقاضیان که این همکاری کماکان ادامه دارد.
دکتر محمود امرالهی
سی ودومین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1392/10/24
تا تاریخ : 1394/06/23
آقای محمود امراللهی دارای فوق لیسانس معارف اسلامی و مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق(ع) و دکترای مدیریت اجرائی (DBA) می باشد.ایشان دارای سوابق متعددی در مراکز آموزش بیمه ای و فعالیتهای علمی در صنعت بیمه کشور داشته و از سوابق کاری مسئولیتهای ایشان می توان به مدیر عامل صندوق تامین خسارت های بدنی، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه ، دبیر هیئت مرکزی گزینش شرکت های بیمه، مدیر سرمایه گذاری بیمه مرکزی ایران اشاره نمود.آقای امراللهی در سال92 طی حکم شماره 174743 به سمت ریاست هیئت مدیره و مدیر عامل بیمه ایران منصوب گردیده و جانشین آقای جواد سهامیان مقدم شدند.
اهتمام به افزایش سرمایه شرکت به حدود 10 برابر از محل ارزیابی مجدد املاک شرکت در این دوره صورت پذیرفت و یکی دیگر از اقدامات این مدیر خرید ساختمان ستاد برزیل بوده است همچنین در دوره این مدیر در تاریخ 1393/11/21 فعالیت شرکت بیمه توسعه طی مصوبه شورایعالی بیمه متوقف گردید و تصفیه خسارات را در اجرای ماده 44 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران به شرکت بیمه ایران واگذار گردید که شرکت بیمه ایران از عهده این واگذاری بنحو احسن برآمده است.
آقای سید عباس حسینی
سی و سومین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1394/06/18
تا تاریخ : 1395/03/31
سید عباس حسینی با حکم علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در 1394/04/18 به عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی بیمه ایران منصوب و کار خود را دراین شرکت بیمه ای آغاز کرد.و تا تاریخ 1395/03/31 سکان شرکت سهامی بیمه ایران را دردست داشت .
حسینی معاون اقتصادی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل صندوق بیمه روستاییان وعشایرکشور بوده است.
آقای محسن پور کیانی
سی و چهارمین مدیر اجرائی بیمه ایران
از تاریخ : 1395/03/31
تا تاریخ : 1398/07/15
كارشناس روابط اقتصادی خارجی وزارت امور اقتصادی و دارایی
آقای محمد رضائی
سی وپنجمین مدیر اجرائی بیمه ایران
ازتاریخ :1398/07/15
تا تاریخ : 1399/10/30
محمد رضایی
آقای محمد رضایی که از مدیران با سابقه بیمه ایران محسوب میشود و سابقه عضویت در هیئت مدیره و معاونت فنی بیمه سینا را نیز در کارنامه دارد، بعد از خروج محسن پورکیانی مدیرعامل قبلی بیمه ایران از سوی وزیر اقتصاد به عنوان سرپرست این شرکت انتخاب شده بود.
با این حال و به دلیل اجرای آییننامه جدید حاکمیت شرکتی، حکم وی بر بیمه ایران تنها به عنوان «مدیرعامل» صادر شده
باعنایت به مصوبه مورخ 1398/9/24 مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده شرکت سهامی بیمه ایران و با حکم دکتر دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، دکتر محمد رضایی به سمت مدیرعامل شرکت سهامی بیمه ایران منصوب شد.
آقای رضایی که پیشتر و با حکم وزیر اقتصاد به عنوان عضو هیات مدیره بیمه ایران فعالیت میکرد، همچنان در هیات مدیره عضو خواهد بود.
براساس آییننامه حاکمیت شرکتی بیمه مرکزی که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ به تصویب رسیده، موسسات بیمه موظف هستند امور خود را از طریق هیات مدیره و هیات عامل اداره کنند و وظایف و حدود اختیارات هیات مدیره و هیات عامل در اساسنامه موسسات بیمه تعیین میشود. هیات مدیره موسسات بیمه دارای حداقل ۵ عضو خواهند بود که از بین سهامداران واجد شرایط توسط مجمع عمومی انتخاب میشوند.
بند مهم این آییننامه یعنی ماده چهارم آن تاکید دارد که اکثریت اعضای هیات مدیره نباید مشاغل اجرایی موسسه بیمه را برعهده داشته باشند و اعضای هیات مدیره دارای مشاغل اجرایی نمیتوانند ریاست هیات مدیره یا کمیتههای موضوع ماده ۱۰ (مدیریت ریسک، حسابرسی و کنترل داخلی، جبران خدمات کارکنان و تطبیق مقررات) را برعهده داشته باشند.
سوابق تحصیلی
- دکتری مدیریت بازرگانی ( گرایش بازاریابی )
- فوق لیسانس مدیریت صنعتی
- لیسانس مدیریت بیمه
- لیسانس روانشناسی بالینی
سوابق کاری
- کارشناس رسمی دادگستری در رشته بیمه
- مؤسس و اولین رئیس هیات مدیره انجمن کارشناسان صنعت بیمه
- ارزیاب خسارت آتش سوزی
- ارزیابی خسارت بیش از 1000 کارخانه بزرگ داخل کشور
- بازدید ایمنی و تفکیک ریسک بیش از 50% کارخانجات صنعتی داخل کشور
- دارای 27 سال سابقه اجرایی در صنعت بیمه
- کارشناس رسمی دادگستری در رشته آتشسوزی و علل وقوع آن
- نماینده بیمه ایران در ریاست جمهوری جهت ارائه طرحهای جدید بیمهای
- عضو کارگروه مدیریت بحران وزارت کشور
- عضو کارگروه مدیریت بحران استان تهران
- دبیر کارگروه بیمههای آتشسوزی در سندیکای بیمهگران ایران
- مدیر معین مدیران فنی بیمه ایران
- مدیر بیمههای آتشسوزی بیمه ایران
- مؤسس انجمن کارشناسان صنعت بیمه در سطح کشور
- رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان صنعت بیمه
- نایب رییس هیات مدیره بیمه سینا
- عضو هیات مدیره و معاون فنی بیمه سینا
- عضوهیات مدیره بیمه ایران(سمت فعلی)
تالیفات
- تألیف کتابهای صدور بیمههای آتشسوزی و روشهای برآورد خسارت در بیمههای آتشسوزی
- تألیف کتاب آتشسوزی و کارشناسی علتهای حریق به سه زبان برای اولین بار در سطح کشور
- تألیف کتاب: آتشسوزی و کارشناسی بازدید اولیه از مراکز صنعتی و غیرصنعتی در بیمههای آتشسوزی همراه با توصیه های ایمنی به زبان فارسی، انگلیسی و عربی
سوابق علمی
- شرکت در دورههای چارتر
- شرکت در دورههای عالی مدیریت ریسک، مدیریت ارتباطات، مدیریت ایمنی و اخذ مدارک آنها.
- مدرس دانشگاههای دولتی و آزاد
- مدرس مرکز آموزش بیمه ایران
- ارائه بیش از 25 مقاله ملی در سمینارهای تخصصی داخلی و مجلات و رسانههای ملی و داخلی
- دهها مورد کارشناسی ازطریق مصاحبه تلویزیونی و رادیویی از شبکههای مختلف
- عضو کمیته بازاریابی بیمه ایران
- دبیر کارگروه بررسی نظام پیشنهادات
- دبیر کمیته پیشنهاد طرح جدید بیمههای آتشسوزی
- تألیف جزوه آموزش کاربردی صدور و خسارت و بازدید اولیه آتشسوزی
- گذراندن تمام دورههای آموزش کامپیوتر در سطح عالی
- اخذ مدارک مدیریت بازاریابی
- گذراندن و اخذ مدارک دورههای مدیریت امور گمرکی و ترخیص کالا
- گذراندن و اخذ مدارک دورههای بیمه انرژی با حضور بیمهگران اتکایی خارج از کشور
- گذراندن و اخذ مدارک دورههای آموزشی اصول تکنیکهای مذاکره
- گذراندن و اخذ مدارک آموزشی تربیت مدرس I.F.T
- گذراندن و اخذ مدارک دوره مدیریت بحران، زلزله و آسیبپذیری اماکن و شریانهای حیاتی
- گذراندن و اخذ مدارک مدیریت بحران در صنعت ساختمان، سازههای زیرزمینی و شریانهای حیاتی
- اخذ مدارک عالی از istc
- گذراندن و اخذ مدارک دوره توانمندسازی صنعت بیمه برای همسویی با تحولات توسعهای
- گذراندن و اخذ مدرک دوره مدیریت خلاقیت در سازمان
- اخذ مدرک مدیریت بحران از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران
- اخذ مدرک عالی برای کارآمدی مدیریت بیمه، چالشها و راهبردها
- گذراندن و اخذ مدرک دوره مدیریت استرس
- گذراندن و اخذ مدرک دوره تربیت مدرس بیمه با سرفصلهای جهانی Train the trainers
- اخذ مدرک دوره آموزی وظایف و نقشهای سرپرستی
- گذراندن دورههای نظام پیشنهادها
- گذراندن دورههای تخصصی بیمه الکترونیکی.
- گذراندن دوره توسعه مدیریت و رهبری
- گذراندن دوره مربی مدیریت بحران
آقای سید مجید بختیاری
سی وششمین مدیر اجرائی بیمه ایران
ازتاریخ :1399/11/01
سید مجید بختیاری
مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مدیریت مالی
استخدام در سال 1369 استان همدان
فعالیت کارشناسی خود در سال 1372 و در مدیریت امور شعب و نمایندگیهای داخل کشور بیمه ایران آغاز نمود .
از سال 1372 تا 1376 ریاست اداره حسابداری بانک ها در مدیریت امور مالی بیمهایران را به عهده داشت
از سال 1377 سرپرستی و ریاست اداره کل حسابداری تمرکز حسابها در مدیریت امور مالی بیمهایران را بر عهده گرفت
در سال 1380 به معاونت مدیر کلی امور مالی بیمهایران انتخاب شد
و از سال 1381تا 1383 مدیر کل امور مالی بیمه ایران بودند
از سال 1384 به مدیر کل فناوری اطلاعات و آمار بیمهایران منصوب گردید
سید مجید بختیاری عضو کمیسیون های مختلف داخلی شرکت بیمه ایران بودند که از جمله آنها می توان به کمیسون های :
کمیسیون وام،املاک و غیره ، عضویت درشورای سرمایه گذاری شرکت بیمه ایران طی سالهای 81 الی 84 ، عضو غیر موظف هیأت مدیره درشرکت چرخشگر وابسته به سپاه پاسداران از سال 1383 عضویت درهیأت مدیره شرکت تعاونی اعتباری کارکنان بیمهایران وعضو مؤسس شرکت مذکور از سال 1388، عضویت ، مناقصات در کار گروه های تخصصی مالی و حسابرسی و فناوری اطلاعات
عضویت در کار گروه های طرح تحول درحوزه صنعت بیمه ، عضویت در کار گروه بیمه الکترونیکی کشور با حکم وزیر ارتباطات طراحی و اجرای طرحهای بسیار درحوزه های مالی و فناوری اطلاعات و آمار ، فعال در انجمن حسابداری خبره مدیریت بر فرایند تدوین و اجرای اولین برنامه راهبردی توسعه فناوری اطلاعات بیمه ایران تدوین و ارائه انواع مقالات علمی در حوزه حسابداری شرکتهای بیمه و مسائل فناوری اطلاعات شرکتهای بیمه ، مطالعه جامع و ارائه مقاله در خصوص بیمه الکترونیکی.
سید مجید بختیاری که مدیرعاملی شرکت های بیمه مختلفی را در کارنامه خود داشت و کارنامه درخشانی برای خود برجای گذاشته است طی حکم دکتر دژپسند وزیر وقت امور اقتصادی و دارائی به عنوان مدیر عامل یمه ایران در تاریخ یکم بهمن ماه یکهزار سیصد و نود ونه انتخاب گردید تا به عنوان سی وششمین مدیر اجرائی بیمه ایران سکاندار این شرکت بزرگ بیمه ای باشد .
انتظار ات دولت دوازدهم و برنامه های راهبردی وزارت امور اقتصادی و دارایی ازاین مدیر اجرائی به شرح زیر ابلاغ گردیده است
پیاده سازی بیمه دیجیتال در راستای توسعه اقتصاد هوشمند
تدوین و پیگیری برنامه خروج از زیان دهی شرکت
استقرار کامل سیستم جامع بیمه گری
ساماندهی شعب و نمایندگی های بیمه ایران در سراسر کشور
افزایش تنوع خدمات بیمه ای در راستای ارائه خدمات بهینه و سریع به آحاد جامعه و متناسب نمودن ترکیب پرتفوی
اهتمام در وصول مطالبات
استقرار کامل بودجه ریزی عملیاتی
پیاده سازی سیستم مدیریت ریسک و استفاده از منابع بیمه به سمت تامین مالی اقتصاد و بازار سرمایه
توجه به موضوع سودآوری شرکت به عنوان یک بنگاه اقتصادی، ارتقاء توانگری مالی، افزایش بازدهی سرمایه گذاری ها و استفاده بهینه از ذخایر و دارایی های مولد
اجرای کامل آیین نامه حاکمیت شرکتی
آقای حسن شریفی
سی و هفتمین مدیر اجرائی بیمه ایران
ازتاریخ :1400/10/23
حسن شریفی
مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد
استخدام در سال
سوابق اجرائی :
سرپرست حراست شرکت بیمه ایران
سرپرست اداره کل حسابرسی و بازرسی بیمه ایران
مدیر مجتمع خدمات بیمه ای مطهری تهران
مدیر کل استان تهران
تدوین و گردآوری : جهانشاه محرابیان
منبع کتاب ارزشمند بیمه ایران در گذر زمان تالیف سید محمود حسنی بهابادی